![Cheesecake au citron et pavot Cheesecake au citron et pavot](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7D4215E1-10CD-4742-9D4E-5B1DC308E789/Derivates/54A30C9F-420D-4881-BE14-4DE621A9B974.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de faisselle égouttée (900 g non égouttée)
Le lemon curd
- 4 zestes de citron vert
- 150 g de sucre de canne blond
- 150 g de jus de citron
- 10 g de fécule de maïs
- 3 œufs, battus
Le cheesecake
- 50 g de beurre doux
- 150 g de biscuits au beurre, type petits-beurre
- 400 g de fromage frais, type St Morêt ou Philadelphia
- 55 g de sucre de canne blond
- 20 g de farine de blé
- 1 c. à café d'extrait de vanille
- 3 œufs
- 1 c. à soupe de graines de pavot
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2112.9 kJ / 504.8 kcal
- Białko
- 13.9 g
- Węglowodany
- 45.6 g
- Tłuszcz
- 29.2 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cheesecake au caramel au beurre salé
12h
Cheesecake anglais au citron
13h 20min
Cheesecake à la framboise
3 Std. 30 Min
Cheesecake en deux cuissons, coulis de fruits exotiques
2h 45min
Cheesecake à la vanille cuit
13h 30min
Cheesecake fraise-citron vert
5h
Cheesecake mangue, fruit de la Passion et citron vert
5 Std. 30 Min
Cheesecake fraise-ricotta
1h
Cheesecake à la fraise et au vinaigre balsamique
3h 25min
Cheesecake citron-speculoos non cuit
4 godz. 45 min
Carrot cake
1h 30min
Cheesecake à la myrtille et au mascarpone
3 Std. 30 Min