Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de faisselle égouttée (900 g non égouttée)
Le lemon curd
- 4 zestes de citron vert
- 150 g de sucre de canne blond
- 150 g de jus de citron
- 10 g de fécule de maïs
- 3 œufs, battus
Le cheesecake
- 50 g de beurre doux
- 150 g de biscuits au beurre, type petits-beurre
- 400 g de fromage frais, type St Morêt ou Philadelphia
- 55 g de sucre de canne blond
- 20 g de farine de blé
- 1 c. à café d'extrait de vanille
- 3 œufs
- 1 c. à soupe de graines de pavot
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2112.9 kJ / 504.8 kcal
- Białko
- 13.9 g
- Węglowodany
- 45.6 g
- Tłuszcz
- 29.2 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cheesecake à la framboise
3h 30min
Cheesecake praliné
4u.
Chutney mangue-coriandre-citron vert
40min
Tartelette citron vert-gingembre
12h
Cheesecake framboises
5h
Cheesecake citron-speculoos non cuit
4 Std. 45 Min
Cheesecake marbré non cuit
4 Std. 45 Min
Cheesecake à la myrtille et au mascarpone
3h 30min
Tarte chocolat café
3h 15 min
Cheesecake aux pommes
3h 30min
Cheesecake anglais au citron
13h 20min
Cheesecake au caramel au beurre salé
12h