![Tom yum Tom yum](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/4D02C1E3-E62C-4D64-92CD-4A8B4C1E4E61/Derivates/8d1a3d22-7f6d-493a-8ff4-7168ffd60ce0.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g de jengibre, fresco y pelado
- 10 g de ajo, pelado
-
5
g de té limón, fresco, solamente el tallo
lub 1 cdita de ralladura de limón verde - 20 g de aceite vegetal
- 400 g de pechuga de pollo deshuesada y sin piel, cortada en láminas
- 230 g de camarones medianos crudos, sin cabeza
- 400 g de leche de coco
- 150 g de agua
- ½ cdita de chile de árbol seco
- 230 g de hongos cremini, cortados en láminas
- 100 g de puré de jitomate
-
30
g de salsa de pescado (opcjonalnie)
lub ½ cdita de sal fina (opcjonalnie) - hojas de cilantro, frescas, para decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 porciones
- Kalorie
- 760 kJ / 181 kcal
- Białko
- 25 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ramen de curry rojo con pollo
35 Min
Curry de pescado (Fish ambul thiyal)
1h
Pasta de curry tailandés
30min
Garam masala
5 min
Curry tailandés
40p
Pollo tandoor
6h 45min
Tortitas de pescado estilo tai
45min
Curry de pescado con arroz basmati y bollos de yogur al vapor
50 Min
Arroz jazmín con coco
50 Min
Sopa de lima
40p
Pad thai
40p
Pollo tika masala
6 Std. 40 Min