Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Zucker
- 100 g Espresso, aufgebrüht, heiß
- 4 Blätter weiße Gelatine
- Wasser zum Einweichen
- 1 Orange, Bio, 2 Streifen Schale (à 1 x 4 cm) dünn abgeschält, Saft ausgepresst
- 400 g Sahne
- 150 g Himbeeren
- 6 Aprikosen, in Spalten
- 20 g Mandellikör (z.B. Amaretto)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1342 kJ / 320 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 21 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Limetten-Joghurt-Mousse auf Erdbeercoulis
2 godz. 15 min
Crème brûlée
2 godz. 30 min
Spargel-Panna-Cotta mit geräucherter Entenbrust
2 Std. 45 Min
Panna Cotta
5h
Schokoladen-Whiskey-Parfait
9h 30min
Kaffee-Panna-cotta mit Pinienkern-Karamellsauce
4 godz. 40 min
Zitronen-Parfait
4h 30min
Zitronen-Joghurt-Mousse mit Spekulatiushippen
5 Std. 30 Min
Zwetschgen-Parfait
8h 40 min.
Kalbsmedaillons mit Sauce Béarnaise und Fingermöhren
1 Std.
Schokoladen-Orangen-Mousse
2h 20min
Panna Cotta mit Früchten im Gewürzsud
7 godz.