Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Clafoutis
- 10 g Butter, weich
- 1 Glas Sauerkirschen (Abtropfgew. 370 g), abgetropft, Saft aufgefangen
- 100 g Mandeln
- 100 g Mehl
- 1 Prise Salz
- 250 g Milch
- 2 Eier
- 30 g Zucker
- 3 Tropfen Bittermandelaroma
Kirschkompott und Fertigstellung
- 20 g Zucker
- 15 g Speisestärke
- 1 Msp. Zimt
- 1 - 2 EL Puderzucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2332 kJ / 556 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 73 g
- Tłuszcz
- 21 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Käse-Rauten zu Wein
1j 30 menit
Aprikosen-Tartelettes
3sa
Focaccia di Mandorla
2j
Aprikosen-Eis
12h 20min
Apfel-Quark-Trifle
1j 30 menit
Pissaladière
1j 20 menit
Karamellpudding
3sa
Lombardische Aprikosentarte
1 Std. 15 Min
Feigen-Ravioli
4j 30 menit
Sahne-Waffeln
40 min
Marquise au chocolat
8 godz. 30 min
Beeren-Crumble mit Tonkabohne
55 Min