Urządzenia i Akcesoria
Marinierte Schweinenackensteaks
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
4 Portionen
Składniki
-
Kümmel, ganz2 EL
-
Salz2 ½ TL
-
Knoblauchzehen2
-
Zwiebel halbiert50 g
-
Paprika edelsüß1 EL
-
Majoran, getrocknet1 EL
-
Pfeffer6 Prisen
-
Olivenöl2 EL
-
Malzbier200 g
-
Schweinenackensteaks (à 250 g)4
-
Sonnenblumenöl180 g
-
Ei1
-
Zitronensaft1 TL
-
scharfer Senf20 g
-
Estragon, getrocknet1 TL
-
Zucker1 TL
-
Schnittlauch in Röllchen2 EL
-
Crème fraîche40 g
-
körniger Senf30 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
48 g
Kalorie
4011 kJ /
957 kcal
Tłuszcz
82 g
Węglowodany
3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ESSEN & TRINKEN 3/2017
47 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Kräutermarinade zu Roastbeef
1 godz. 30 min
Biermarinade zu Nackensteaks
4 godz. 20 min
Honig-Senf-Spareribs
4 godz. 20 min
Rosmarin-Tabasco-Marinade
5 min
Grillmarinade zu Lamm, Geflügel und Gemüse
24 godz.
Rosmarinmarinade für Rindfleisch
5 min
Schopfbratenkoteletts mit Knoblauch-Tomaten-Butter
1 godz.
Lammkeule alla Romana
2 godz. 15 min
Marinade für Spare Ribs
10 min
Buletten mit Pilzrahm
1 godz.
Knuspriger Schweinebauch
3 godz.
Bouletten griechisch
25 min