Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 EL Kümmel, ganz
- 2 ½ TL Salz
- 2 Knoblauchzehen
- 50 g Zwiebel, halbiert
- 1 EL Paprika edelsüß
- 1 EL Majoran, getrocknet
- 6 Prisen Pfeffer
- 2 EL Olivenöl
- 200 g Malzbier
- 4 Schweinenackensteaks (à 250 g)
- 180 g Sonnenblumenöl
- 1 Ei
- 1 TL Zitronensaft
- 20 g scharfer Senf
- 1 TL Estragon, getrocknet
- 1 TL Zucker
- 2 EL Schnittlauch, in Röllchen
- 40 g Crème fraîche
- 30 g körniger Senf
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 4011 kJ / 957 kcal
- Białko
- 48 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 82 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rahmsauerkraut mit Kasseler Rippchen
1 Std. 30 Min
Klassische Bratwurst
3h 30min
Hähnchenunterschenkel mit Pflaumenglasur
40 Min
Schweinefilet mit Bohnensalat
55min
Marinierte Rinder-Hüftsteaks
3 Std. 15 Min
Marinierter Fisch
24h
Gegrillte Schweinespieße
7h 10min
Spareribs vom Grill
6h 45min
Schweinehaxen mit Kartoffeln und Malzsauce
2 Std.
Biermarinade zu Nackensteaks
4 Std. 20 Min
Chicken Drums mit Malzbier-Dip
1 Std. 30 Min
Marinade für Spare Ribs
10 Min