Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Meatballs
- 40 g bread, fresh or stale, cut in pieces
- 80 g milk
- 6 - 12 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 1 garlic clove (opcjonalnie)
- 400 g beef mince
- 2 eggs
- ½ tsp salt
- 1 pinch ground black pepper
- oil, for greasing
Tomato sauce
- 1 garlic clove
- 50 - 80 g onions, cut in halves
- 20 g extra virgin olive oil
- 600 g crushed tomatoes, canned
- 1 tsp salt
- 1 pinch ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1507 kJ / 359 kcal
- Białko
- 27 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 2.9 g
Alternatywne przepisy
Pasta in tomato sauce with chorizo
25min
Chicken breasts pizzaiola
55min
Chilli con carne
40min
Asian-style rice with eggs and vegetables
35min
Beef goulash with bread dumplings
1h 30min
Pizza dough
1 godz.
Chicken with creamy vegetable sauce
50min
Vegetable soup
35min
Meatballs with Tomato Sauce
45 min
Lasagne bolognese
2 godz. 30 min
Spaghetti carbonara
40min
Cod with citrus butter
50min