Wersje kompatybilne
Allergen-friendly Roasted Butternut Squash and Black Bean Chilli
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 butternut squash (approx. 1100-1200 g), peeled, diced (2.5 cm)
- 1 Tbsp olive oil, plus 50 g
- 1 tsp fine sea salt
- 1 tsp ground black pepper, plus 1 pinch
- 10 g fresh coriander leaves
- 200 g onions, quartered
- 2 garlic cloves
- 1 fresh red chilli, deseeded, if desired
- 1 tsp chilli powder
- 1 tsp ground cumin
- 1 tsp chipotle paste
- 1 tsp smoked paprika
- 400 g tinned chopped tomatoes
-
1
heaped tsp vegetable stock paste, homemade
lub 1 vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled - 2 Tbsp cider vinegar
- 460 g tinned black beans, rinsed and drained (approx. 2 x 400 g tins)
- 40 g lime juice
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1029 kJ / 245.9 kcal
- Białko
- 7.1 g
- Węglowodany
- 32.1 g
- Tłuszcz
- 11.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.6 g
- Błonnik
- 9.7 g
- Sód
- 505.4 mg
Alternatywne przepisy
Sweet Potato and Spinach Curry with Cauliflower Rice
40min
Vegetarian Chilli
35 Min
Chickpea and Tomato Rogan Josh
25 Min
Indian-spiced Roast Butternut and Chickpea Curry
45 min
Carrot and Coriander Soup
25 Min
Mushroom Bolognese with Courgette Noodles
50min
Root Vegetable Hotpot with Harissa
40min
Chickpea, Squash and Kale Stew
45 min
Jackfruit and Bean Chilli with Spicy Avocado Purée
30 Min
Butternut Squash and Coconut Soup
30 Min
Cape Malay Vegetable Curry
35 Min
Aubergine, Coconut and Peanut Curry
25 Min