Wersje kompatybilne
Allergen-friendly Roasted Butternut Squash and Black Bean Chilli
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 butternut squash (approx. 1100-1200 g), peeled, diced (2.5 cm)
- 1 Tbsp olive oil, plus 50 g
- 1 tsp fine sea salt
- 1 tsp ground black pepper, plus 1 pinch
- 10 g fresh coriander leaves
- 200 g onions, quartered
- 2 garlic cloves
- 1 fresh red chilli, deseeded, if desired
- 1 tsp chilli powder
- 1 tsp ground cumin
- 1 tsp chipotle paste
- 1 tsp smoked paprika
- 400 g tinned chopped tomatoes
-
1
heaped tsp vegetable stock paste, homemade
lub 1 vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled - 2 Tbsp cider vinegar
- 460 g tinned black beans, rinsed and drained (approx. 2 x 400 g tins)
- 40 g lime juice
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1029 kJ / 245.9 kcal
- Białko
- 7.1 g
- Węglowodany
- 32.1 g
- Tłuszcz
- 11.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.6 g
- Błonnik
- 9.7 g
- Sód
- 505.4 mg
Alternatywne przepisy
Butternut Squash and Coconut Soup
30min
Sweet Potato and Spinach Curry with Cauliflower Rice
40min
Vegetable and Chickpea Tagine
50min
Jackfruit and Bean Chilli with Spicy Avocado Purée
30min
Stuffed Peppers with Herbed Quinoa
30min
Aubergine and Sweet Potato Shakshuka with Garlic Cashew Cream
1h
Chickpea, Squash and Kale Stew
45min
Curried Carrot And Ginger Soup
50min
Vegan Paella with Smoked Tofu
25min
Aubergine, Courgette and Red Lentil Gratin
1 Std. 10 Min
Indian-spiced Roast Butternut and Chickpea Curry
45min
Allergen-friendly Tuna and Sun-dried Tomato Courgetti
10min