Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g Weißkraut, ohne Strunk, in Stücken
- 1 TL Salz
- 1 EL Zucker
- 200 g Äpfel, (ca. 2 Stück), geviertelt
- 10 g Zitronensaft
- 125 g Grüner Veltliner
- 60 g Zwiebeln, geviertelt
- 40 g Butterschmalz
-
2
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l) - ½ TL Kümmel, gemahlen etwas mehr zum Dekorieren
- 1 Msp. Pfeffer, frisch gemahlen
- 150 g weiße Weintrauben
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 636 kJ / 152 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 5 g
Alternatywne przepisy
Matjes mit Radieschen-Apfel-Salat
40min
Kohlrabi-Kräuter-Suppe mit Lachsforelle
40min
Rotkohlsalat mit Senfgurke
15 Min
Radisalat
20 Min
Kohlrabi mit Ringelblumen-Sauce und Lachsforelle
55 min
Radieschenblättersuppe
40min
Frühlingshafter Grünkernaufstrich
30min
Heringssalat
1 godz. 5 min
Bärlauch-Leinölaufstrich
15 Min
Fischfilet mit Selleriepüree und Kapern-Zitronen-Sauce
45min
Griechischer Weißkrautsalat
2h 15min
Rote-Rüben-Selleriesuppe
40min