Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Rotkraut, ohne Strunk, in Stücken
- 60 g rote Zwiebeln, geviertelt
- 150 g Äpfel, geschält, entkernt, in Stücken
- 1 TL Kümmel, ganz "Feine Prise"
- ½ TL Salz
- 20 g Butter
- 120 g Rote Rüben-Saft, etwas mehr zum Marinieren
- 70 g Sherry, etwas mehr zum Marinieren
- 50 g Orangensaft, frisch gepresst
- 2 - 3 Prisen Pfeffer, frisch gemahlen, nach Geschmack
- 8 Matjesfilets, eingelegt (Gesamt ca. 450 g), siehe Tipp
- 2 EL Mandelblättchen
- 1 Spritzer Essig
- 50 g Preiselbeermarmelade
- 30 - 50 g Rucola
- Orangenschale, gerieben, zur Dekoration
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 899 kJ / 214 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 13 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Knollenselleriesuppe mit Räucherforelle
50min
Mangold-Ingwer-Suppe
40min
Radieschenblättersuppe
40min
Steirische Fischsulz
7 Std.
Zwetschken mit Mohnstreuseln und Vanillesauce
50min
Erdäpfel-Bärlauchsuppe
30min
Fenchelrahmsuppe mit Stremellachs
35 Min
Topinamburpüree
40min
Sellerie-Kartoffel-Suppe mit Kräuterklößchen
1h
Mangoldcremesuppe mit Hack
35 Min
Rote-Rüben-Suppe
45min
Apfel-Sellerie-Cremesuppe
40min