Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Porree, längs halbiert, in Stücken (5 cm)
- 500 g Wasser
- 2 Lorbeerblätter
- 20 Pfefferkörner, schwarz
- 15 g Butter
- 10 g Mehl
- 115 g Milch
- 65 g Crème fraîche
- 25 g körniger Senf
- 5 g Zitronensaft
- ¼ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 599 kJ / 143 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fenchelgemüse
30min
Lauwarmer Pastinakensalat
1h 5min
Gaji Namul (Gedünstete Aubergine)
45min
Rosenkohlsalat mit geräucherter Gänsebrust
1 Std. 10 Min
Weißkohlsalat
2u. 20min
Schwarzwurzeln mit Curry-Hollandaise
1h
Linsentatar mit Räucherforelle
45min
Gedämpfter Chicorée in Orangenmarinade
30min
Sauce mit rotem Radicchio
25min
Spitzkohl-Paprika-Salat
10min
Pak Choi mit Sesam und Sojasauce
15min
Möhren mit Marsala
20min