Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Porree, längs halbiert, in Stücken (5 cm)
- 500 g Wasser
- 2 Lorbeerblätter
- 20 Pfefferkörner, schwarz
- 15 g Butter
- 10 g Mehl
- 115 g Milch
- 65 g Crème fraîche
- 25 g körniger Senf
- 5 g Zitronensaft
- ¼ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 599 kJ / 143 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fenchelgemüse
30min
Weißkohlsalat
2 godz. 20 min
Sauce mit rotem Radicchio
25 Min
Rote-Bete-Carpaccio
2h 45min
Feldsalat mit Linsen
2h 15min
Bunte Bete Rettich Salat mit Räucheraal
1h 50min
Rettich mit Boz’ner Sauce
55 dk
Rote-Bete-Salat
1ωρ. 15 λεπτ.
Gedämpfter Chicorée in Orangenmarinade
30min
Pak Choi mit Sesam und Sojasauce
15 dk
Rotkohlsalat
2 godz. 20 min
Weißkohlsalat
96 Std.