Zwetschken-Heidelbeermarmelade & Apfel-Kürbismarmelade (XXL)

Zwetschken-Heidelbeermarmelade & Apfel-Kürbismarmelade (XXL)

4.9 23 oceny
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 1 godz.
14 Schraubgläser

Składniki

Zwetschken-Heidelbeermarmelade
  • Gelierzucker 2:1
    500 g
  • Zwetschken, frisch entkernt und geviertelt
    800 g
  • frische Heidelbeeren
    200 g
  • Zitronensaft, frisch gepresst
    50 g
  • Zimt, gemahlen
    ½ TL
    ½ TL Wiener Süße Mischung "Feine Prise"
  • Nelkenpulver
    1 Msp.
Apfel-Kürbismarmelade
  • Gelierzucker 2:1
    550 g
  • Hokkaidokürbis in Würfeln (2-3 cm)
    500 g
  • Äpfel in Stücken (3-4 cm)
    450 g
  • Apfelsaft
    150 g
  • Zitronensaft, frisch gepresst
    50 g
  • Zimt, gemahlen
    2 TL

Wartości odżywcze na 1 Schraubglas

Kalorie 479 kcal / 2007 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 4 g
Węglowodany 101 g
Błonnik 2.8 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Sód 115 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...