Wersje kompatybilne
Zwetschken-Heidelbeermarmelade & Apfel-Kürbismarmelade (XXL)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Zwetschken-Heidelbeermarmelade
- 500 g Gelierzucker 2:1
- 800 g Zwetschken, frisch, entkernt und geviertelt
- 200 g frische Heidelbeeren
- 50 g Zitronensaft, frisch gepresst
-
½
TL Zimt, gemahlen
lub ½ TL Wiener Süße Mischung "Feine Prise" - 1 Msp. Nelkenpulver
Apfel-Kürbismarmelade
- 550 g Gelierzucker 2:1
- 500 g Hokkaidokürbis, in Würfeln (2-3 cm)
- 450 g Äpfel, in Stücken (3-4 cm)
- 150 g Apfelsaft
- 50 g Zitronensaft, frisch gepresst
- 2 TL Zimt, gemahlen
- Wartości odżywcze
- na 1 Schraubglas
- Kalorie
- 2007 kJ / 479 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 101 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 115 mg
Alternatywne przepisy
Orangenmarmelade "Aperitivo"
1h
Zwetschken-Mohn-Marmelade mit Rum
55min
Pfirsichmarmelade mit Banane und Thymian
1h
Traubengelee
1h
Rhabarber-Erdbeer-Marmelade
55min
Erdbeermarmelade
25 min
Ringlotten-Apfel und Birnen-Trauben-Marmelade (XXL)
1h
Brombeer-Birnen-Marmelade
55min
Heidelbeermarmelade
55min
Brombeermarmelade mit Crémant und Vanille
30min
Erdbeermarmelade mit Holunderblüten
35 Min
Waldbeerenmarmelade
55min