Urządzenia i Akcesoria
Steamed Cabbage and Pork Dumplings
Przygotowanie 1 godz. 15 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
32 pieces
Składniki
Dumpling Wrappers
-
vegetable oil plus extra for greasing
-
water150 g
-
plain flour300 g
-
vegetable oil1 Tbsp
-
fine sea salt¼ tsp
-
water plus extra as needed
Filling and Dumplings
-
white cabbage leaves cut in pieces400 g
-
fine sea salt1 ½ tsp
-
pork mince broken in pieces350 g
-
water530 g
-
soy sauce20 g
-
10 g sakerice wine10 g
-
sugar½ tsp
-
ground black pepper½ tsp
-
light sesame oil1 Tbsp
-
plain flour plus extra for dusting
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 piece
Białko
3 g
Kalorie
318 kJ /
76 kcal
Tłuszcz
4 g
Błonnik
0.5 g
Węglowodany
7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pork Trotter Jelly
8 Std.
Bibimbap (Beef Rice Bowl)
1 Std. 25 Min
Taiwanese Steamed Buns
2 Std. 45 Min
Pork Buns (Nikuman)
2 Std.
Sultana and Cranberry Rolls
14 Std. 25 Min
Steamed Bao Buns, Pork Belly and Wasabi Mayo
2 Std. 50 Min
Egg Free Pasta
1 Std. 35 Min
Crab Croquettes with Romesco Sauce
5 Std. 20 Min
Prawn Dumplings
1 Std. 15 Min
Chimichurri Pork Fillet with Warm Rice Salad
13 Std. 20 Min
Limoncello Sorbet with Mint and Basil - Sorbetto al limoncello, menta e basilico
18 Std. 25 Min
Dim Sum 'Shao Mai'
2 Std.