Urządzenia i Akcesoria
Steamed Cabbage and Pork Dumplings
Przygotowanie 1 godz. 15 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
32 pieces
Składniki
Dumpling Wrappers
-
vegetable oil plus extra for greasing
-
water150 g
-
plain flour300 g
-
vegetable oil1 Tbsp
-
fine sea salt¼ tsp
-
water plus extra as needed
Filling and Dumplings
-
white cabbage leaves cut in pieces400 g
-
fine sea salt1 ½ tsp
-
pork mince broken in pieces350 g
-
water530 g
-
soy sauce20 g
-
10 g sakerice wine10 g
-
sugar½ tsp
-
ground black pepper½ tsp
-
light sesame oil1 Tbsp
-
plain flour plus extra for dusting
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 piece
Białko
3 g
Kalorie
318 kJ /
76 kcal
Tłuszcz
4 g
Błonnik
0.5 g
Węglowodany
7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Swiss Rösti (TM5)
Brak ocen
Soya Milk Ice Cream
10 godz. 15 min
Pork and Mushroom Broth
1 godz. 25 min
Taiwanese Steamed Buns
2 godz. 45 min
Japanese Mayonnaise (Kewpie Style)
15 min
Pork Buns (Nikuman)
2 godz.
Fresh Pasta Dough
1 godz.
Minced Raw Meat
35 min
Pad Thai Noodles with Prawns
30 min
Gnocchi with Taleggio Cheese
1 godz. 40 min
Prawn Dumplings
1 godz. 15 min
Pearl Rice Meatballs
2 godz.