Urządzenia i Akcesoria
Crème Anglaise (Vanilla Sauce)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
4 portions
Składniki
-
egg yolks from medium eggs4
-
milk300 g
-
sugar50 g
-
vanilla pod½
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
44.7 mg
Białko
4.7 g
Kalorie
590.3 kJ /
141.1 kcal
Tłuszcz
6.1 g
Błonnik
0 g
Tłuszcz nasycony
2.9 g
Węglowodany
16.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Custard
15 min
Crème Pâtissière
15 min
Vanilla Sauce (Crème Anglaise)
15 min
Vanilla Sauce (Crème Anglaise)
15 min
Hollandaise Sauce
15 min
Hollandaise Sauce
15 min
Béchamel Sauce
15 min
Crème Pâtissière
15 min
Chocolate mousse
3 godz. 20 min
Salted Caramel Chocolate Tartlets
4 godz.
Sabayon (Zabaglione)
15 min
Emmental Gougères
50 min