Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 gelatine leaves, titanium strength
- 500 g cream, 35-37 % fat
- 250 g whole milk
- 150 g caster sugar, to taste
- 1 tsp vanilla bean paste
- 1 Tbsp water, for brushing
- seasonal berries, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1318 kJ / 314 kcal
- Białko
- 4.1 g
- Węglowodany
- 23.5 g
- Tłuszcz
- 23.3 g
- Błonnik
- 0.9 g
Alternatywne przepisy
Crêpes Suzette
35 Min
Chocolate mousse
3h 20 min
Crab Croquettes with Romesco Sauce
5h 20min
Panna cotta
6 Std. 15 Min
Pecan Nut Ice Cream with Corn and Vanilla
11 godz. 5 min
Nectarine Tart with Hazelnut Frangipane
50 min
Frangipane Cake
1h 45min
Seafood Ravioli - Ravioli ai frutti di mare
2h
Panna cotta
6 Std. 15 Min
Panna Cotta with Caramelised Mango - Panna cotta con mango caramellato
6 godz. 30 min
Panna Cottas with Peaches and Thyme Syrup
6 Std. 15 Min
Pear Frangipane
1h 30 min