Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- olive oil, for greasing
-
1 ½
tsp dried instant yeast
lub 15 g fresh yeast, crumbled - 500 g strong white bread flour
- 20 g olive oil
- 340 g water
- 2 tsp fine sea salt
- strong white bread flour, for dusting
- 1 Tbsp water, for sprinkling
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 650 kJ / 155 kcal
- Białko
- 5.3 g
- Węglowodany
- 28.1 g
- Tłuszcz
- 2.4 g
Alternatywne przepisy
Pain d'Epi
2 Std. 40 Min
Pretzels
1 Std.
Antonio Bachour: Lemon Basil Tarts (Metric)
3h 45min
Tiramisu
5 Std. 20 Min
Trout mousse
5 min
Pitta Bread
2 Std.
Apple Rose Tart
1h 40min
Naan Bread with Onion and Cumin
2 Std.
Mini Filoni with Green Olives - Piccoli filoni alle olive verdi
2 godz. 30 min
Flatbread (Manakish) with Za'atar
1h 40min
Mozzarella Stuffed Flatbread
45min
Persian Flatbread with Herb and Walnut Dip
2 godz. 35 min