Orange Curry Dressing
TM6 TM5 TM31

Orange Curry Dressing

5.0 (2 oceny)

Składniki

  • 200 g walnut oil or other nut oil
  • 1 piece orange peel (1 cm x 3 cm)
  • 130 g orange juice, freshly squeezed
  • 30 g shallots, halved
  • 20 g hot mustard
  • ½ tsp curry powder
  • ½ tsp salt
  • 20 g fruit vinegar (e.g. apple, peach)

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
1957.9 kJ / 468 kcal
Białko
0.7 g
Węglowodany
5.4 g
Tłuszcz
50.3 g
Tłuszcz nasycony
4.6 g
Błonnik
0.8 g
Sód
347.4 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy