Urządzenia i Akcesoria
Orange Curry Dressing
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 10 min
4 portions
Składniki
-
walnut oil or other nut oil200 g
-
orange peel (1 cm x 3 cm)1 piece
-
orange juice, freshly squeezed130 g
-
shallots halved30 g
-
hot mustard20 g
-
curry powder½ tsp
-
salt½ tsp
-
fruit vinegar (e.g. apple, peach)20 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
468 kcal /
1957.9 kJ
Białko
0.7 g
Tłuszcz
50.3 g
Węglowodany
5.4 g
Błonnik
0.8 g
Tłuszcz nasycony
4.6 g
Sód
347.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Rhubarb and Orange Blossom Jam
45 Min
Brazilian-style Beetroot and Carrot Salad (TM5)
30 Min
Tahini
25 Min
Pinsa
29 Std.
Pea Pod Flans with Yoghurt and Mint Cream
1 Std. 40 Min
Orange curry dressing
10 Min
Coffee Semifreddo
6 Std. 30 Min
Nut Cupcakes
30 Min
Chocolate Chilli Ice Cream
13 Std. 15 Min
Macadamia and Lime Basil Pesto
25 Min
Sabayon (Zabaglione)
15 Min
Houmous
13 Std. 30 Min