
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sos malinowy
-
300
g malin
lub 300 g malin, mrożonych uprzednio rozmrożonych - 100 - 150 g cukru do smaku
- 30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- masło do natłuszczenia kokilek
Budyń z komosy ryżowej
- 300 g soku pomarańczowego, świeżo wyciśniętego (4-5 pomarańczy)
- 300 g mleczka kokosowego świeżego lub z puszki
- 50 g daktyli, suszonych, wypestkowanych
-
½
łyżeczki cynamonu, mielonego do smaku
lub ¼ - ½ łyżeczki kardamonu, mielonego - 160 g komosy ryżowej (quinoa)
-
½
laski wanilii
lub ½ łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego - 1 banan dojrzały, (ok. 100 g), pokrojony w plastry
- 500 g wody
- 50 g owoców leśnych, mieszanych, świeżych
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 382 kcal / 1599 kJ
- Białko
- 6 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Węglowodany
- 55 g
- Błonnik
- 6 g