Budyń z quinoa, sos malinowy
TM5 TM6

Budyń z quinoa, sos malinowy

4.1 (24 oceny)

Składniki

Sos malinowy

  • 300 g malin
    lub 300 g malin, mrożonych, uprzednio rozmrożonych
  • 100 - 150 g cukru, do smaku
  • 30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • masło, do natłuszczenia kokilek

Budyń z komosy ryżowej

  • 300 g soku pomarańczowego, świeżo wyciśniętego, (4-5 pomarańczy)
  • 300 g mleczka kokosowego, świeżego lub z puszki
  • 50 g daktyli, suszonych, wypestkowanych
  • ½ łyżeczki cynamonu, mielonego, do smaku
    lub ¼ - ½ łyżeczki kardamonu, mielonego
  • 160 g komosy ryżowej (quinoa)
  • ½ laski wanilii
    lub ½ łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego
  • 1 banan dojrzały, (ok. 100 g), pokrojony w plastry
  • 500 g wody
  • 50 g owoców leśnych, mieszanych, świeżych

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1599 kJ / 382 kcal
Białko
6 g
Węglowodany
55 g
Tłuszcz
13 g
Błonnik
6 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy