Budyń z quinoa, sos malinowy
TM6 TM5

Budyń z quinoa, sos malinowy

4.1 ( 25 ocen )

Składniki

Sos malinowy

  • 300 g malin
    lub 300 g malin, mrożonych uprzednio rozmrożonych
  • 100 - 150 g cukru do smaku
  • 30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • masło do natłuszczenia kokilek

Budyń z komosy ryżowej

  • 300 g soku pomarańczowego, świeżo wyciśniętego (4-5 pomarańczy)
  • 300 g mleczka kokosowego świeżego lub z puszki
  • 50 g daktyli, suszonych, wypestkowanych
  • ½ łyżeczki cynamonu, mielonego do smaku
    lub ¼ - ½ łyżeczki kardamonu, mielonego
  • 160 g komosy ryżowej (quinoa)
  • ½ laski wanilii
    lub ½ łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego
  • 1 banan dojrzały, (ok. 100 g), pokrojony w plastry
  • 500 g wody
  • 50 g owoców leśnych, mieszanych, świeżych

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
382 kcal / 1599 kJ
Białko
6 g
Tłuszcz
13 g
Węglowodany
55 g
Błonnik
6 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy