
Urządzenia i Akcesoria
Budyń z quinoa, sos malinowy
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz.
6 porcji
Składniki
Sos malinowy
-
malin300 g
-
cukru do smaku100 - 150 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego30 g
-
masło do natłuszczenia kokilek
Budyń z komosy ryżowej
-
soku pomarańczowego, świeżo wyciśniętego (4-5 pomarańczy)300 g
-
mleczka kokosowego świeżego lub z puszki300 g
-
daktyli, suszonych, wypestkowanych50 g
-
cynamonu, mielonego do smaku½ łyżeczki
-
komosy ryżowej (quinoa)160 g
-
laski wanilii½
-
banan dojrzały, (ok. 100 g), pokrojony w plastry1
-
wody500 g
-
owoców leśnych, mieszanych, świeżych50 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
382 kcal /
1599 kJ
Białko
6 g
Tłuszcz
13 g
Węglowodany
55 g
Błonnik
6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Ryżowy pudding z herbatą
1 godz. 5 min
Sos Mojo Amarillo
45 min
Dressing orientalny
10 min
Fondue czekoladowe z owocami i orzechową posypką
20 min
Panna cotta z orzechów nerkowca z sosem malinowym
2 godz. 30 min
Bób z zielonym groszkiem w słodkim sosie gruszkowym
1 godz.
Ananasowe paczuszki
1 godz.
Ziemniaczki śródziemnomorskie
2 godz. 30 min
Tiramisu bez laktozy
12 godz. 40 min
Sos waniliowy
10 min
Placki z chleba z sosem malinowym (bez cukru)
1 godz. 10 min
Budyń czekoladowy
10 min