Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Manzanas al vapor
- 4 manzanas (aprox. 150 g cada una) (por ej. golden, fuji, royal gala) con o sin piel
- 2 - 3 cucharadas de zumo de limón (25 g)
- 500 g de agua
Sabayón de sidra
- 50 g de azúcar
- 1 huevo
- 3 yemas de huevo
- 160 g de sidra seca
-
2
cucharaditas de azúcar con canela para espolvorear
lub 1 cucharadita de canela molida para espolvorear
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 969 kJ / 232 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 2.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Peras al vino dulce con sabayón
30min
Sabayón clásico (Espesar)
15 Min
Sabayón
15 Min
Sopa de ciruelas y helado de vainilla
12 godz. 40 min
Helado de sabayón
8ωρ. 15 λεπτ.
Peras con sirope de vino tinto (Cocción lenta)
5 Std.
Crema de pera
30min
Papillote de pencas de acelga
30min
Escabeche de berenjenas con mejillones
25h 50min
Dulce de batata
45min
Peras al vino tinto
3h 20 min
Crema de limón (Lemon curd)
25min