Pudins de dátiles y toffee

Pudins de dátiles y toffee

4.8 20 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
8 raciones

Składniki

  • de dátiles sin hueso
    150 g
  • de bicarbonato
    1 ½ cucharaditas rasas
  • de agua
    180 g
  • mantequilla para engrasar
Salsa de toffee
  • de mantequilla en trozos
    60 g
  • de azúcar moreno
    60 g
  • de sirope dorado
    75 g
    75 g de miel
  • de leche
    40 g
  • de vainilla líquida
    ¼ cucharadita
    ½ cucharadita de azúcar de vainilla casero
Pudins de dátiles
  • de mantequilla en trozos
    40 g
  • de azúcar moreno
    110 g
  • de harina
    150 g
  • de levadura química en polvo
    ½ cucharadita
  • huevo L (63-73 g)
    1
  • de agua
    700 g

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 363 kcal / 1522 kJ
Białko 3 g
Tłuszcz 14 g
Węglowodany 54 g
Błonnik 2.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...