Pan de especias

Pan de especias

4.6 27 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
24 raciones

Składniki

  • 140 g de almendras crudas sin piel
  • 140 g avellanas crudas
  • 200 g de leche
  • 450 g de miel
  • 200 g de mantequilla en trozos
  • 200 g de harina de centeno
  • 200 g de harina de repostería
  • 1 sobre de polvo de hornear
  • 100 g de azúcar moreno
  • 3 huevos
  • ¼ de cucharadita de sal
  • 2 cucharadas rasas de canela molida
  • 1 cucharada de jengibre en polvo
  • ¼ de cucharadita de nuez moscada molida
  • 140 g de naranja confitada en dados de 0,5 cm

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 70.8 mg
Białko 4.8 g
Kalorie 1164 kJ / 278 kcal
Tłuszcz 15 g
Błonnik 2.7 g
Tłuszcz nasycony 5.2 g
Węglowodany 31.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...