Reiskuchen mit süßer Adzukibohnen-Paste

Reiskuchen mit süßer Adzukibohnen-Paste

2.8 15 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 8 godz. 25 min
6 Stücke

Składniki

Süße Adzukibohnen-Paste
  • Adzukibohnen, getrocknet 4-24 Stunden eingeweicht
    150 g
  • Wasser
    850 g
  • brauner Zucker
    50 g
Reiskuchen
  • Reismehl aus weißem Reis (siehe Tipps)
    100 g
  • Reismehl aus Klebreis
    125 g
  • Puderzucker
    60 g
  • Milch
    75 g
  • Trockenobst (z.B. Rosinen, Aprikosen, Pfirsiche), in kleinen Stücken
    15 g
  • Wasser
    1000 g

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 314 kcal / 1318 kJ
Białko 8 g
Tłuszcz 1 g
Węglowodany 66 g
Błonnik 4.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...