Miesmuscheln in Weißwein mit Sahnesauce

Miesmuscheln in Weißwein mit Sahnesauce

4.5 238 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 45 min
4 Portionen

Składniki

  • Petersilie abgezupft
    10 - 15 Stängel
  • Zwiebeln halbiert
    220 g
  • Knoblauchzehen
    1 - 2
  • natives Olivenöl
    45 g
  • Miesmuscheln, gesäubert
    1000 g
  • Weißwein, trocken
    150 g
  • Salz
    1 Prise
  • Pfeffer
    1 Prise
  • Kochsahne (ca. 15-20 % Fett)
    100 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 223 kcal / 935 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 17 g
Węglowodany 5 g
Błonnik 0.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...