Penne mit Muscheln

Penne mit Muscheln

4.7 112 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
4 Portionen

Składniki

  • Blattpetersilie abgezupft,
    4 - 5 Stängel
  • Wasser und etwas mehr zum Ergänzen der Garflüssigekit
    250 g
  • Miesmuscheln, frisch, gesäubert
    1000 g
  • natives Olivenöl und etwas mehr zum Beträufeln
    30 g
  • Schalotten halbiert
    30 g
  • Knoblauchzehen
    3
  • rote Chilischote, frisch (opcjonalnie) klein, entkernt
    1
    ⅓ TL Chiliflocken, getrocknet, klein, entkernt
  • Weißwein, trocken (opcjonalnie)
    50 g
  • Cherry-Tomaten halbiert
    120 g
  • Tomatenmark
    40 - 50 g
  • Salz
    1 Prise
  • Penne oder ähnliche kurze, trockene Nudeln
    350 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 480 kcal / 2011 kJ
Białko 17 g
Tłuszcz 15 g
Węglowodany 65 g
Błonnik 5.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...