Dim sum "Shao mai"

Dim sum "Shao mai"

4.7 114 ocen
Przygotowanie 1 godz. 25 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
40 pièces

Składniki

  • de carotte
    10 g
La pâte à shao mai
  • d'eau
    50 g
  • de farine de blé
    180 g
  • œuf
    1
La garniture
  • de poitrine de porc, désossée et découennée coupée en morceaux (3 cm)
    300 g
  • de champignons frais (champignons de Paris, chanterelles ou shiitakés par ex.)
    15 - 20 g
  • de gingembre frais (opcjonalnie) émincé finement
    5 - 10 g
  • de crevettes crues, décortiquées fraîches ou surgelées
    270 g
  • de sucre en poudre
    1 c. à soupe
  • d'huile de sésame vierge (30 g) (voir "Conseil(s)")
    2 c. à soupe
  • de sel
    1 c. à café
  • de poivre blanc moulu
    ½ c. à café
  • de fécule de maïs
    1 c. à café
  • huile végétale
  • farine de blé pour fariner
  • d'eau
    500 g

Wartości odżywcze na 1 pièce

Kalorie 57 kcal / 240 kJ
Białko 3 g
Tłuszcz 3 g
Węglowodany 4 g
Błonnik 0.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...