Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
加勒比海燉肉
-
800
克 去骨羊肩排 (詳見變化),切塊(約3-4公分)
lub 800 克 去骨羊肉 (燉煮用) ,切塊(約3-4公分) - 50 克 新鮮柳橙汁 (約1顆)
- 20 克 新鮮萊姆汁 (約半顆萊姆)
- 60 克 烏斯特調味醬
- 3 粒 蒜頭
- 150 克 洋蔥 ,切塊
- 180 克 西洋芹 ,切塊
- 2 - 4 根 香菜
- 2 - 3 小撮 乾燥奧勒岡
-
2
片 新鮮月桂葉
lub 1 片 乾月桂葉 - 1 - 1 ½ 茶匙 辣椒粉
- 25 克 油
-
20
克 蔗糖
lub 20 克 紅糖 - 50 克 濃縮蕃茄泥
- 1 ½ 茶匙 鹽
- 450 克 水
蒸米飯
- 160 克 印度香米
- 400 克 水
- 4 小撮 鹽
-
4
茶匙 油
lub 4 茶匙 奶油
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 2438 kJ / 581 kcal
- Białko
- 45 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 3.9 g