雞肉暖沙拉佐香米飯

雞肉暖沙拉佐香米飯

Brak ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 2 godz.
4 人份

Składniki

雞肉串
  • 1 ½ 茶匙
  • 肉桂粉
    1 茶匙
  • 紅椒粉
    1 茶匙
  • 多香果粉 (詳見要訣)
    1 茶匙
  • 去皮雞柳 ,切長條(厚約0.5公分,寬約2公分)
    450 克
  • 小蕃茄 (opcjonalnie)
    6 - 8 顆
  • 洋蔥
    50 克
  • 蕃茄泥
    60 克
    60 克 蕃茄醬
  • 巴西利 ,只取葉子
    4 - 6 根
  • 80 克
  • 20 克
沙拉淋醬
  • 小蕃茄 ,對半切
    50 克
  • 葡萄酒醋
    15 克
  • 橄欖油
    20 克
  • ½ 茶匙
  • 黑胡椒粉 (opcjonalnie)
    1 小撮
  • 巴西利 ,只取葉子
    2 - 3 根
蒸雞肉串和蔬菜&香米飯
  • 印度香米 ,洗淨瀝乾
    200 克
  • 紅蘿蔔 ,切塊
    120 克
  • 小茴香籽 (opcjonalnie)
    1 茶匙
  • 1200 克
  • 1 ½ 茶匙
  • 綜合蔬菜 (如:甜椒、茄子、櫛瓜、白花椰菜、青花菜、蘆筍),切塊(約3公分)
    600 克
  • 綠葉萵苣 (opcjonalnie) (美生菜),盛盤用
    100 克

Wartości odżywcze na 1 人份

Kalorie 431 kcal / 1801 kJ
Białko 39 g
Tłuszcz 7 g
Węglowodany 48 g
Błonnik 6.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...