Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1440 g de agua
- 300 g de arroz de grano redondo aclarado y escurrido
- 60 g de col china en trozos (2 cm)
- 100 g de cebolla en trozos (2 mm)
- 40 g de zanahoria en tiras finas (2 mm)
- 4 láminas de alga kombu (aprox. 2 cm cada una) (opcjonalnie)
- 10 - 12 langostinos crudos grandes pelados sin el intestino (aprox. 170 g)
-
300
g de almejas frescas
lub 300 g de mejillones frescos limpios - 250 g de anillas de calamar
- 75 g de salsa de soja japonesa (vea sugerencia)
-
60
g de sake
lub 60 g de vino de arroz - 1 cucharadita de sal
- 2 cucharaditas de aceite virgen de sésamo (10 g)
- 80 g de pasta miso
- 5 pellizcos de copos de alga wakame seca
- 200 g de tofu sedoso en dados (1.5 cm) (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2015 kJ / 478 kcal
- Białko
- 30 g
- Węglowodany
- 71 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cocido montañés
14 Std. 20 Min
Arroz caldoso
1 godz. 15 min
Sopa de pescado
55 min
Salsa vizcaína
40min
Bizcocho borracho
3h 45min
Ensalada de arroz con bacalao y vinagreta de piquillos
30min
Lentejas y soja con verduras
4 godz. 50 min
Lentejas verdinas estofadas con verduras a la cúrcuma
8h 40min
Arroz con marisco y cerveza
1 godz.
Bolas de arroz al vapor
2 godz.
Menú: Bullabesa
1h 5min
Membrillo con agaragar
2 godz. 35 min