Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ziegenkäse-Soufflé und Porree
- Butter zum Einfetten
- 40 g Mehl und etwas mehr zum Bemehlen
- 130 g Milch
- 140 g Ziegenfrischkäse
- ½ TL Salz
- 2 Eier, getrennt
- 500 g Wasser
- 300 g Porree, nur die weißen Teile, in Ringen (5 mm)
- 50 g rote Paprika, in Würfeln (1 cm)
Joghurtsauce
- 60 g Ziegenfrischkäse
- 125 g Joghurt, 1,8% Fett
- 6 Stängel Schnittlauch, in Röllchen
- 2 - 3 Prisen Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1089 kJ / 260 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 2.5 g
Alternatywne przepisy
Lammfilet an pinker Pfefferkornsauce
45 Min
Herzhaftes Zitronen-Sabayon
10 Min
Polenta-Käse-Terrine im Porreemantel
5 Std. 30 Min
Maispoularde mit Cherry-Tomaten
1h 15 min
Tomaten-Cocktail
30 min
Zabaione mit Katzenzungen
1 Std.
Gekühlte Erbsen-Gazpacho mit Buttermilchschnee
4h 30 min
Endiviensalat-Suppe
35 Min
Wasabi-Eier mit Erbsenstampf
1 Std.
Paradeisergelee mit Fetacreme und Käsekeks
1h 40 min
Äpfel mit Cidre-Sabayon
40 Min
Wolfsbarschröllchen mit Orangensauce
1 Std.