Ziegenkäse-Soufflé, Joghurtsauce und Porree
TM6 TM5

Ziegenkäse-Soufflé, Joghurtsauce und Porree

3.9 (13 ocen)

Składniki

Ziegenkäse-Soufflé und Porree

  • Butter zum Einfetten
  • 40 g Mehl und etwas mehr zum Bemehlen
  • 130 g Milch
  • 140 g Ziegenfrischkäse
  • ½ TL Salz
  • 2 Eier, getrennt
  • 500 g Wasser
  • 300 g Porree, nur die weißen Teile, in Ringen (5 mm)
  • 50 g rote Paprika, in Würfeln (1 cm)

Joghurtsauce

  • 60 g Ziegenfrischkäse
  • 125 g Joghurt, 1,8% Fett
  • 6 Stängel Schnittlauch, in Röllchen
  • 2 - 3 Prisen Salz
  • 2 Prisen Pfeffer

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1089 kJ / 260 kcal
Białko
13 g
Węglowodany
18 g
Tłuszcz
14 g
Błonnik
2.5 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy