Zanderfilets mit Maiskorn-Polenta
TM5

Zanderfilets mit Maiskorn-Polenta

3.7 (10 ocen)

Składniki

  • 1 ½ EL Fischsauce (20 g)
    lub 2 Sardellenfilets, in Öl (20 g)
  • 2 TL geröstetes Sesamöl (10 g)
    lub 20 g natives Olivenöl (10 g)
  • 7 - 8 Stängel Dill, frisch, abgezupft
  • 400 g Zanderfilets, mit Haut (4 Filets, 1 cm dick),
    lub 400 g Forellenfilets, mit Haut (4 Filets, 1 cm dick),
  • 500 g Wasser
  • 600 - 700 g Zuckermais-Körner (von 5-6 Maiskolben)
    lub 600 - 700 g Mais (von 5-6 Maiskolben)
  • 2 TL Salz
  • 1 Orange, Schale dünn abgeschält, Saft ausgepresst
  • 400 g gemischtes Gemüse, in Scheiben (5 mm) oder mundgerechten Stücken (z.B. Möhren, Brokkoli, Spargel, Blumenkohl)
  • 40 g Butter

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1461 kJ / 350 kcal
Białko
26 g
Węglowodany
29 g
Tłuszcz
12 g
Błonnik
7.6 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy