Fagottini al formaggio pasquali (Flaounes)

Fagottini al formaggio pasquali (Flaounes)

3.0 2 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
12 pezzi

Składniki

Sfoglia
  • ½ cucchiaino zucchero
  • 100 g di latte intero
  • 60 g di acqua
  • 100 g di burro a pezzi, + q.b.
  • 1 ½ cucchiaino di lievito istantaneo per torte salate
  • ¼ di cucchiaino di chiodi di garofano in polvere
  • ¼ di cucchiaino di cannella in polvere
  • 2 pizzichi di sale
  • 380 g di farina tipo 00
  • 50 g di olio di oliva
Ripieno
  • ¼ di cucchiaino di cannella in polvere
  • ¼ di cucchiaino di chiodi di garofano in polvere
  • 10 g di menta fresca le foglioline lavate
  • 175 g di formaggio halloumi a pezzi
  • 200 g di formaggio kefalotyri a pezzi
  • 50 g di Cheddar a pezzi
  • 20 g di farina di mais tipo fioretto
  • 60 g di uvetta sultanina (opcjonalnie)
  • ½ cucchiaino di lievito in polvere per dolci
  • ¼ cucchiaino zucchero
  • 2 uova
  • 1 uovo sbattuto
  • 1 ½ cucchiaio di semi di sesamo

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 pezzo

Białko 14.5 g
Kalorie 1645 kJ / 393 kcal
Tłuszcz 24.8 g
Węglowodany 27.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...