Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta fresca
- 200 g di latte
- ½ cubetto di lievito di birra fresco
- ½ cucchiaino di zucchero
- ½ cucchiaino di bicarbonato di sodio
- 60 g di burro
- 370 g di farina tipo 00 + q.b.
- 1 cucchiaino di sale
Ripieno tortelli
- 100 g di pancetta
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 200 g di spinaci baby freschi
- 200 g di ricotta fresca, scolata dal siero
- 60 g di Parmigiano reggiano grattugiato
- 1 cucchiaino di sale
Terminare la preparazione
- 30 g di burro fuso
- 2 cucchiai di foglie di salvia secca
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 176 kJ / 42 kcal
- Białko
- 1.5 g
- Węglowodany
- 4.2 g
- Tłuszcz
- 2.2 g
- Błonnik
- 0.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tortelli di erbette, ricotta e spinaci
1 godz. 30 min
Salatini di pasta sfoglia con tris di creme ai pepi
2h
Tordelli lucchesi
2h 30min
Tortelli di ricotta e melanzane
1 godz. 20 min
Chizze al Parmigiano reggiano
1 godz. 20 min
Tortelli verdi
3h 30min
Cappellacci di zucca
1 godz. 30 min
Mini hamburger di tonno
3h 40min
Tortelli di patate e ricotta
1 godz. 20 min
Tortelli di zucca mantovani
2h 30min
Piadina romagnola farcita
55 min
Tigelle
3 Std. 50 Min