Urządzenia i Akcesoria
Wodzionka
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje
Składniki
-
100 g białego chleba, czerstwego pokrojonego na kawałki
-
200 g kiełbasy wieprzowej, wędzonej pokrojonej na kawałki
-
4 ząbki czosnku
-
10 g smalcu
-
1000 g wody
-
½ - 1 łyżeczka soli
-
½ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
841.8 mg
Białko
8.9 g
Kalorie
1042.6 kJ /
249.2 kcal
Tłuszcz
17.4 g
Błonnik
1.2 g
Tłuszcz nasycony
5.9 g
Węglowodany
13.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA ŚLĄSKA
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Moczka
45 min
Kapusta zasmażana
1 godz. 35 min
Ananasowe paczuszki
1 godz.
Zupa kminkowa Bogdana Kwarciaka
25 min
Bryjka jęczmienna z boczkiem i cebulą
50 min
Likier na bazie rumu
30 min
Karbinadle z żymłą
35 min
Góralska czosnianka z pulpecikami
1 godz. 35 min
Zupa caldo verde
45 min
Zupa cebulowa
1 godz.
Jajka w szarym sosie
40 min
Kartoflanka
55 min