Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g białego chleba, czerstwego, pokrojonego na kawałki
- 200 g kiełbasy wieprzowej, wędzonej, pokrojonej na kawałki
- 4 ząbki czosnku
- 10 g smalcu
- 1000 g wody
- ½ - 1 łyżeczka soli
- ½ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1042.6 kJ / 249.2 kcal
- Białko
- 8.9 g
- Węglowodany
- 13.9 g
- Tłuszcz
- 17.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.9 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 841.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Krupniok zapiekany w kapuście kiszonej
1h 30min
Zupa grzybowa
1h 15min
Góralska czosnianka z pulpecikami
1h 35min
Markiza czekoladowa
2hod. 25min
Karbinadle z żymłą
35 min
Krupnik
25 min
Bob czorba
13h 15min
Groszek po francusku
55 min
Zupa z chleba
20 min
Moczka
45 min
Zupa kminkowa Bogdana Kwarciaka
25 min
Hekele
2h 40 min