
Urządzenia i Akcesoria
Wodzionka
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje
Składniki
-
białego chleba, czerstwego pokrojonego na kawałki100 g
-
kiełbasy wieprzowej, wędzonej pokrojonej na kawałki200 g
-
ząbki czosnku4
-
smalcu10 g
-
wody1000 g
-
soli½ - 1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ - 1 łyżeczka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
249.2 kcal /
1042.6 kJ
Białko
8.9 g
Tłuszcz
17.4 g
Węglowodany
13.9 g
Błonnik
1.2 g
Tłuszcz nasycony
5.9 g
Sód
841.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA ŚLĄSKA
11 Przepisów
Polska
Polska