Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g białego chleba, czerstwego, pokrojonego na kawałki
- 200 g kiełbasy wieprzowej, wędzonej, pokrojonej na kawałki
- 4 ząbki czosnku
- 10 g smalcu
- 1000 g wody
- ½ - 1 łyżeczka soli
- ½ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1042.6 kJ / 249.2 kcal
- Białko
- 8.9 g
- Węglowodany
- 13.9 g
- Tłuszcz
- 17.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.9 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 841.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zupa krem z pieczarek
20min
Zupa z chleba
20min
Karbinadle z żymłą
35 min
Zupa kminkowa Bogdana Kwarciaka
25 min
Zupa grzybowa z białą fasolą
35 min
Krupniok zapiekany w kapuście kiszonej
1h 30min
Makówki (Makiełki)
35 min
Moczka
45 min
Kremowa zupa z serem pleśniowym
30 min
Zupa cebulowa
1h
Kapusta zasmażana
1sa 35 dk
Modro kapusta
45 min