Nachos z ostrą papryczką i tartym serem
TM6 TM5

Nachos z ostrą papryczką i tartym serem

4.1 (25 ocen)

Składniki

  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 szczypta kurkumy, suszonej, mielonej
  • 1 szczypta papryki słodkiej, mielonej
  • 1 łyżeczka oregano, suszonego
  • 1 łyżeczka kminu rzymskiego, mielonego
  • 1 szczypta pieprzu cayenne, mielonego
  • 150 g cebuli, pokrojonej na kawałki
  • 3 ząbki czosnku
  • 40 g oliwy z oliwek
  • 200 g mięsa wołowego, mielonego
  • 200 g czerwonej fasoli Kidney, z puszki, odsączonej z zalewy
  • 200 g nachos
  • 160 g krojonych pomidorów, z puszki, odsączonych z zalewy
  • 1 liść laurowy, suszony
  • 1 goździk
  • 15 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao
  • 200 g sera cheddar, tartego
  • 50 g papryczki pepperoni, marynowanej, pokrojonej w plastry

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2253 kJ / 539 kcal
Białko
18.95 g
Węglowodany
28.98 g
Tłuszcz
38.6 g
Błonnik
5.18 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy