Nachos z ostrą papryczką i tartym serem

Nachos z ostrą papryczką i tartym serem

4.1 27 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
6 porcji

Składniki

  • koncentratu pomidorowego
    1 łyżka
  • cukru
    1 łyżeczka
  • soli
    1 łyżeczka
  • kurkumy, suszonej, mielonej
    1 szczypta
  • papryki słodkiej, mielonej
    1 szczypta
  • oregano, suszonego
    1 łyżeczka
  • kminu rzymskiego, mielonego
    1 łyżeczka
  • pieprzu cayenne, mielonego
    1 szczypta
  • cebuli pokrojonej na kawałki
    150 g
  • ząbki czosnku
    3
  • oliwy z oliwek
    40 g
  • mięsa wołowego, mielonego
    200 g
  • czerwonej fasoli Kidney, z puszki odsączonej z zalewy
    200 g
  • nachos
    200 g
  • krojonych pomidorów, z puszki odsączonych z zalewy
    160 g
  • liść laurowy, suszony
    1
  • goździk
    1
  • gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao
    15 g
  • sera cheddar, tartego
    200 g
  • papryczki pepperoni, marynowanej pokrojonej w plastry
    50 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 539 kcal / 2253 kJ
Białko 18.95 g
Tłuszcz 38.6 g
Węglowodany 28.98 g
Błonnik 5.18 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...