
Urządzenia i Akcesoria
Nachos z ostrą papryczką i tartym serem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
6 porcji
Składniki
-
koncentratu pomidorowego1 łyżka
-
cukru1 łyżeczka
-
soli1 łyżeczka
-
kurkumy, suszonej, mielonej1 szczypta
-
papryki słodkiej, mielonej1 szczypta
-
oregano, suszonego1 łyżeczka
-
kminu rzymskiego, mielonego1 łyżeczka
-
pieprzu cayenne, mielonego1 szczypta
-
cebuli pokrojonej na kawałki150 g
-
ząbki czosnku3
-
oliwy z oliwek40 g
-
mięsa wołowego, mielonego200 g
-
czerwonej fasoli Kidney, z puszki odsączonej z zalewy200 g
-
nachos200 g
-
krojonych pomidorów, z puszki odsączonych z zalewy160 g
-
liść laurowy, suszony1
-
goździk1
-
gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao15 g
-
sera cheddar, tartego200 g
-
papryczki pepperoni, marynowanej pokrojonej w plastry50 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
539 kcal /
2253 kJ
Białko
18.95 g
Tłuszcz
38.6 g
Węglowodany
28.98 g
Błonnik
5.18 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

VIVA MEXICO!
12 Przepisów
Polska
Polska