Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g Sonnenblumenöl und etwas mehr zum Einfetten
- 150 g Müsli, ungesüßt (Haferflocken-Mischung), und etwas mehr zum Ausstreuen
- 200 g Dinkel
- 200 g Möhren, in Stücken
- 330 g Wasser
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 1 Pck. Sauerteig, flüssig (75 g), z.B. von Seitenbacher
- 1 Prise Zucker
- 300 g Mehl
- 2 TL Salz
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 469 kJ / 132 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 2.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Hafer-Kartoffel-Brot
2j 30 menit
Weizen-Dinkel-Brot
1j 30 menit
Süßkartoffel-Walnuss-Brot
4 Std.
Körnerbrot
1 Std. 40 Min
Dinkel-Roggen-Landbrot
3sa
Vollwertbrot
2 godz. 20 min
Dinkel-Malz-Brot
1 Std. 40 Min
Bürgermeisterbrot (Dinkel-Buchweizen-Brot)
1j 30 menit
Möhrenbrot
2j
Dinkel-Buchweizen-Brot
2j 30 menit
Schwarzbrot mit Sonnenblumenkernen
3sa
Dinkel-Bürli
11 godz.