Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 750 g Wasser
- 200 g Kartoffeln, in Stücken
- 400 g Mehl und etwas mehr zum Bestäuben
- 100 g Haferflocken, zart
- 1 Würfel Hefe (40 g)
- 1 TL Salz
- Butter zum Einfetten
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 594 kJ / 142 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Sód
- 160 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Weizen-Buttermilch-Brot
12h
Möhrenbrot
2 Std.
Buttermilch-Kartoffel-Brot (Zwirbelbrot)
1 godz.
Möhren-Müsli-Brot
2 Std. 30 Min
Dinkel-Buchweizen-Brot
2 Std. 30 Min
Kartoffelbrötchen mit Chiasamen
3h
Buttermilch-Weckchen
1 godz. 30 min
Dinkel-Roggen-Landbrot
3h
Dattel-Milch-Brötchen
1 godz.
Süßkartoffel-Walnuss-Brot
4 Std.
Softes Sandwichbrot
3h 30min
Schnelle Möhren-Brötchen zum Mitnehmen
35 min