Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g Dinkelmehl Type 630 und etwas mehr zum Ausstreuen
- 100 g Dinkel
- 200 g Süßkartoffel, in Stücken
- 280 g Wasser
- ¼ Würfel Hefe (10 g)
- 1 Pck. Sauerteig, flüssig (75 g), z. B von Seitenbacher
- 1 Prise Zucker
- 30 g Öl
- 2 TL Salz
- 150 g Walnusshälften
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 498 kJ / 119 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 193 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sesambrot
2 Std.
Dinkel-Buchweizenschrot-Brot
1 Std. 30 Min
Möhren-Müsli-Brot
2 Std. 30 Min
Körnerbrot
1 Std. 40 Min
Dinkel-Roggen-Landbrot
3 Std.
Walnussbrot
2h 40min
Vollwertbrot
2 Std. 20 Min
Dinkel-Malz-Brot
1 Std. 40 Min
Saftiges Kürbisbrot mit Schwarzkümmel
1 Std. 30 Min
Bürgermeisterbrot (Dinkel-Buchweizen-Brot)
1 Std. 30 Min
Dinkel-Buchweizen-Brot
2 Std. 30 Min
Nuss-Möhren-Topfbrot
2 Std. 45 Min