Möhrenbrot
TM6 TM5

Möhrenbrot

4.1 (39 ocen)

Składniki

  • 240 g Möhren, in Stücken
  • 1 Würfel Hefe (40 g)
  • 25 g Sauerteig (z. B. von Seitenbacher)
  • 385 g Wasser
  • 60 g Zuckerrübensirup
  • 290 g Roggenmehl Type 1150
  • 410 g Dinkelmehl Type 630 und etwas mehr zum Ausstreuen
  • ¼ TL Brotgewürz (siehe Tipp)
  • 2 TL Salz
  • Öl zum Einfetten

Wartości odżywcze
na 1 Scheibe
Kalorie
599 kJ / 143 kcal
Białko
6 g
Węglowodany
30 g
Tłuszcz
1 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Błonnik
4.8 g
Sód
252 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy