Szynka w cieście chlebowym

Szynka w cieście chlebowym

4.3 24 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 101 godz.
8 porcji

Składniki

Zalewa do peklowania
  • 2000 g wody
  • 4 liście laurowe, suszone
  • 6 ziarenek ziela angielskiego
  • 10 ziaren pieprzu czarnego
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka suszonych płatków chili (opcjonalnie)
  • 40 g soli peklowej
  • 1 szynka wieprzowa (1000 g)
Ciasto chlebowe
  • 30 g oleju plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski
  • 250 g wody
  • 30 g drożdży świeżych pokruszonych
  • 1 łyżeczka cukru
  • 500 g mąki pszennej chlebowej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
  • ½ łyżeczki soli

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 1094.5 mg
Białko 34.6 g
Kalorie 1768.9 kJ / 422.5 kcal
Tłuszcz 10.9 g
Błonnik 2.1 g
Tłuszcz nasycony 3 g
Węglowodany 47.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...