Urządzenia i Akcesoria
Szynka w cieście chlebowym
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 101 godz.
8 porcji
Składniki
Zalewa do peklowania
-
2000 g wody
-
4 liście laurowe, suszone
-
6 ziarenek ziela angielskiego
-
10 ziaren pieprzu czarnego
-
2 ząbki czosnku
-
1 łyżeczka suszonych płatków chili (opcjonalnie)
-
40 g soli peklowej
-
1 szynka wieprzowa (1000 g)
Ciasto chlebowe
-
30 g oleju plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski
-
250 g wody
-
30 g drożdży świeżych pokruszonych
-
1 łyżeczka cukru
-
500 g mąki pszennej chlebowej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
½ łyżeczki soli
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1094.5 mg
Białko
34.6 g
Kalorie
1768.9 kJ /
422.5 kcal
Tłuszcz
10.9 g
Błonnik
2.1 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Węglowodany
47.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ŚWIĄTECZNY OBIAD
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Schab chrzanowy
2 Std. 30 Min
Baleron z karkówki
50 Std. 30 Min
Rolada z karkówki z grzybami
2 Std. 35 Min
Rolada z boczku z daktylami na Varomie
2 Std. 30 Min
Pasztet po krakowsku
2 Std. 40 Min
Rolada z trzech mięs z pieczarkami
1 Std. 25 Min
Rolada rybna ze śliwką zawinięta w boczek
1 Std. 20 Min
Schab z Varomy
3 Std. 40 Min
Roladki schabowe zawinięte w boczek z sosem śliwkowym
1 Std. 25 Min
Kiełbasa słoikowa
26 Std. 30 Min
Kiełbasa wieprzowa na Varomie
1 Std. 30 Min
Roladki z piersi indyka
2 Std. 30 Min