Szynka w cieście chlebowym
TM6 TM5

Szynka w cieście chlebowym

4.2 (21 ocen)

Składniki

Zalewa do peklowania

  • 2000 g wody
  • 4 liście laurowe, suszone
  • 6 ziarenek ziela angielskiego
  • 10 ziaren pieprzu czarnego
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka suszonych płatków chili (opcjonalnie)
  • 40 g soli peklowej
  • 1 szynka, wieprzowa (1000 g)

Ciasto chlebowe

  • 30 g oleju, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski
  • 250 g wody
  • 30 g drożdży świeżych, pokruszonych
  • 1 łyżeczka cukru
  • 500 g mąki pszennej chlebowej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
  • ½ łyżeczki soli

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1768.9 kJ / 422.5 kcal
Białko
34.6 g
Węglowodany
47.5 g
Tłuszcz
10.9 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Błonnik
2.1 g
Sód
1094.5 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy