Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g Butter und etwas mehr zum Einfetten
- 100 g Camembert, würzig (z.B. Coeur de Lion), in Stücken
- 180 g Milch
- 3 Eier
- ½ TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- 1 TL Kräuter der Provence
- 50 g Mehl
- 20 g Sahne
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 754 kJ / 180 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 0.3 g
Alternatywne przepisy
Spinat-Gorgonzola-Soufflé
30min
Blätterteig-Gorgonzola-Quiche
1 Std.
Zwiebelsuppe
45min
Käsesuppe
35min
Kartoffel-Flammkuchen
40min
Überbackene Zwiebeln mit Erdäpfelfülle
1 Std. 15 Min
Kartoffel-Käse-Suppe
30min
Kartoffelküchlein mit Cheddarkern
45min
Paptert mit Biltong, Pilzen und Feta
1 Std. 15 Min
Gefüllte Kartoffelrösti
1 Std.
Feta-Cremesuppe
35min
Vier-Käse-Quiche mit Bacon
1 Std.