Vellutata di verdura e frutti di mare

Vellutata di verdura e frutti di mare

4.5 10 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porzioni

Składniki

  • 400 g di frutti di mare misti lavati e spurgati (es: cozze, vongole, telline, noci di mare, vedere consigli)
  • 1 spicchio di aglio
  • 50 g di cipolla rossa di Tropea in quarti
  • 1 mazzetto di prezzemolo fresco le foglioline lavate e asciugate
  • 1 peperoncino piccante fresco (opcjonalnie)
  • 30 g olio extravergine di oliva
  • 350 g di patate pelate e a pezzi (2 cm)
  • 250 g di fagioli cannellini in scatola scolati
  • 3 pomodori ciliegino maturi a metà
  • 1 dado per brodo di pesce (per 0,5 lt di brodo)
    1 dado per brodo vegetale
  • 400 g di acqua

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 16.7 g
Kalorie 1176 kJ / 281 kcal
Tłuszcz 13.3 g
Błonnik 4.6 g
Węglowodany 25.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...