Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Azeite q.b. p/ untar
- 70 g passas de uva
- 30 g rum
- 180 g água fria
- 50 g leite frio
- 15 g fermento de padeiro fresco
- 40 g açúcar
- 450 g farinha tipo 55, mais q.b. p/ polvilhar
- 50 g sêmola de trigo duro fina (ver dica)
- 3 ovos
- 1 c. chá de sal
- 1 c. sopa de natas
- Amêndoa laminada q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 1051 kJ / 251 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 2.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rolinhos de maçã
2h 30min
Baguetes
15h
Massa-mãe de centeio
120h 20 min
Tranças de sementes de papoila
14h 30 min
Bijoux de trigo e centeio
15 Std. 20 Min
Pão de iogurte
14h 50 min
Nuvem de espelta
16 Std. 30 Min
Pão de mistura de centeio sem levedura
Brak ocen
Pão branco
15h
Pão pardo torcido
16 godz.
Coroa de espelta
4h
Carcaças de espelta
23 Std. 40 Min