Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 Eier
- 100 g Saure Sahne
- 150 g Crème fraîche
- 200 g Mehl
- 1 TL Backpulver
- ½ TL Salz
- 1 Prise Pfeffer
- ½ EL Beifuß, getrocknet
- 200 g Wasser
- 6 Wirsingblätter, groß, in Streifen
- 4 TL Butter, zum Braten
- 200 g Nordseekrabben, abgetropft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2125 kJ / 508 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 27 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Labskaus-Nester mit Dip
40 Min
Matjes mit Radieschen-Apfel-Salat
40 Min
Sauerkraut-Apfel-Auflauf
1 Std. 40 Min
Biff a la Lindström mit schwedischen Kartoffeln
1 Std. 15 Min
Speck-Pfannkuchen mit Salat
1 Std.
Rotkohlröllchen mit Burgunder-Jus
1 Std. 30 Min
Bauernpfannkuchen
30 Min
Badischer Kartoffelauflauf mit Ziegenkäse
1 Std. 40 Min
Königsberger Klopse - mal anders
1 Std.
Himmel und Erde (Himmel un Äd)
1 Std. 10 Min
Kartoffelsuppe mit geräuchertem Lachs
35 Min
Westfälisches Blindhuhn (Nordrhein-Westfalen)
1 Std.