Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 500 g de harina de fuerza
- ½ cucharadita de sal
- 200 g de agua
- 15 g de miel
-
manteca de cerdo para untar la masa
lub mantequilla clarificada (ghee) a temperatura ambiente
Relleno
-
380
g de leche
lub 380 g de agua - 180 g de sémola de trigo (semolina)
- 1 pellizco de sal
- 2 yemas de huevo
- 500 g de requesón
- 180 g de azúcar
- 1 sobre de azúcar vainillado (8 g)
- 1 cucharada de piel de limón rallada
- ½ cucharadita de canela molida
- 15 g de agua de azahar
- 100 g de naranja confitada cortada en dados de 5 mm
Formado y terminación
- 1 cucharada de azúcar glas (para espolvorear)
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 978 kJ / 234 kcal
- Białko
- 7.11 g
- Węglowodany
- 37.59 g
- Tłuszcz
- 6.12 g
- Błonnik
- 1.31 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Serpiente de frutos secos y franchipán
50 min
Pavlova
5h 20 min.
Merengue francés
2 Std. 15 Min
Pavlova con frutos rojos y coulís de frambuesa
4h 40min
Tortilla Alaska
1 godz. 15 min
Mermelada de fresas
1 godz. 5 min
Praliné de almendra
15 min
Árbol de choux (Croquembouche)
2h
Guirnalda de pavlova con coulis de frambuesa
6h
Minipavlova de frutos rojos
3h 30min
Bavaroise de chocolate con salsa de toffee al café
4h 50min
Helado de chocolate y jalapeños
13 Std. 15 Min