Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g brown onions, cut into quarters
- 2 garlic cloves
- 20 g olive oil
- 1 tbsp sweet paprika
- ½ - 1 tsp hot paprika
- 1 tsp ground cumin (optional)
- 1 tsp dried marjoram
- 300 g stewing beef, cut into 1 cm pieces (see Tips)
- 20 g tomato paste
- 400 g canned chopped tomatoes
- 100 g carrot, cut into pieces (5 mm)
- 130 g celery, cut into pieces (5 mm)
- 180 g red capsicum, cut into pieces (1 cm)
- 160 g potato, cut into cubes (1 cm)
- 500 g water
- ½ tsp ground black pepper
- 1 tbsp Chicken stock paste (see Tips)
- 2 dried bay leaves
- 2 - 3 allspice berries
- fresh flat-leaf parsley, leaves only, for garnishing
- fresh crusty bread, to serve (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 877.4 kJ / 208.9 kcal
- Białko
- 21.2 g
- Węglowodany
- 15.5 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.7 g
- Błonnik
- 7.5 g
- Sód
- 933.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Beef and mushroom hot pot
2h
Barley, bacon and chorizo soup
50 min
Beef Goulash Soup
1h 15 min
Sumac beef with olive and parsley smashed potatoes
2h 30 min
Tuscan bean soup
30 min
Braised Lamb Shanks
3 Std. 35 Min
Pork and gravy with red wine cabbage
1h 10 min
Potato goulash
1h
Chorizo and squid stew (TM6)
5h 30 min
Hungarian goulash
1h 30min
Beef cheek Bourguignon
5 Std. 25 Min
Beef "Burgundy"
40 min