Goulash soup

Goulash soup

4.2 129 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 35 min
4 portions

Składniki

  • brown onions cut into quarters
    200 g
  • garlic cloves
    2
  • olive oil
    20 g
  • sweet paprika
    1 tbsp
  • hot paprika
    ½ - 1 tsp
  • ground cumin (optional)
    1 tsp
  • dried marjoram
    1 tsp
  • stewing beef cut into 1 cm pieces (see Tips)
    300 g
  • tomato paste
    20 g
  • canned chopped tomatoes
    400 g
  • carrot cut into pieces (5 mm)
    100 g
  • celery cut into pieces (5 mm)
    130 g
  • red capsicum cut into pieces (1 cm)
    180 g
  • potato cut into cubes (1 cm)
    160 g
  • water
    500 g
  • ground black pepper
    ½ tsp
  • Chicken stock paste (see Tips)
    1 tbsp
  • dried bay leaves
    2
  • allspice berries
    2 - 3
  • fresh flat-leaf parsley leaves only, for garnishing
  • fresh crusty bread to serve (optional)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 933.5 mg
Białko 21.2 g
Kalorie 877.4 kJ / 208.9 kcal
Tłuszcz 5 g
Błonnik 7.5 g
Tłuszcz nasycony 1.7 g
Węglowodany 15.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...