Torta di carote e nocciole alla farina di farro

Torta di carote e nocciole alla farina di farro

4.8 654 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
12 fette

Składniki

  • 130 g di carote pelate e a pezzi (2 cm circa)
  • 100 g di nocciole sgusciate e tostate
  • 3 uova
  • 70 g di latte
  • 80 g di olio di semi di girasole
  • 180 g di zucchero
  • 200 g di farina di farro
  • 1 pizzico di sale
  • 1 cucchiaini rasi di cannella in polvere
  • 1 bustina di lievito in polvere per dolci
  • 1 - 2 cucchiai di zucchero a velo

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 fetta

Białko 5.6 g
Kalorie 1091.7 kJ / 260.9 kcal
Tłuszcz 13.8 g
Błonnik 2.1 g
Węglowodany 30 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...