Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g di capperi sotto sale, preferibilmente di Pantelleria, sciacquati ed asciugati
- 1 peperoncino secco piccante
- ½ cucchiaino di aglio disidratato in scaglie
- 1 cucchiaino di basilico secco
- 1 pizzico di menta secca tritata
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 500 g di zucchine chiare a rondelle (7-8 mm)
- 300 g di passata di pomodoro
- 1 pizzico di sale
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 619 kJ / 148 kcal
- Białko
- 3.5 g
- Węglowodany
- 10.4 g
- Tłuszcz
- 10.5 g
- Błonnik
- 5.4 g
Alternatywne przepisy
Salsa di verdure miste agrodolci
744 Std. 45 Min
Melanzane e zucchine marinate
1h 35 min.
Peperoni marinati
55 min
Peperoni alla pugliese
721h 10min
Funghetti sott'olio
721h
Composta di pomodori e capperi
1h
Peperoni in agrodolce sottaceto
721 Std. 40 Min
Conserva di melanzane
1 godz. 30 min
Pomodori secchi sott'olio
721h
Zucchine sott'olio
723h 15min
Cassoeula
1h 25min
Melanzane sott'olio alla siciliana
3h 30min