Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
麵條
- 250 克 高筋麵粉 ,多備一些灑粉用
- 250 克 高筋麵粉
- 120 克 水
- ¼ 茶匙 鹽
- 10 克 油
什錦麵
- 10 克 油
- 5 克 乾香菇 ,泡軟、切條
- 1 茶匙 油蔥酥
- 1000 克 海鮮高湯
- 100 克 草蝦 (約5隻),剪去鬚腳和腸泥
- 10 顆 新鮮蛤蜊,刷洗乾淨 ,吐沙1小時
- 150 克 中卷 (約1隻),清洗去除內臟,切塊
- 30 克 芹菜 ,取莖,切末
- 80 克 小白菜 ,切段
- ½ 茶匙 鹽
- ½ 茶匙 白胡椒粉
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 3982.1 kJ / 952.6 kcal
- Białko
- 51.4 g
- Węglowodany
- 41.8 g
- Tłuszcz
- 65.9 g
- Błonnik
- 4.566 g