海鮮什錦麵

海鮮什錦麵

4.7 6 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz.
4 人份

Składniki

麵條
  • 高筋麵粉 ,多備一些灑粉用
    250 克
  • 120 克
  • ¼ 茶匙
  • 10 克
  • 高筋麵粉 ,少許,灑粉用
什錦麵
  • 10 克
  • 乾香菇 ,泡軟、切條
    5 克
  • 油蔥酥
    1 茶匙
  • 海鮮高湯
    1000 克
  • 草蝦 (約5隻),剪去鬚腳和腸泥
    100 克
  • 新鮮蛤蜊,已吐沙,洗淨
    10 顆
  • 中卷 (約1隻),清洗去除內臟,切塊
    150 克
  • 芹菜 ,取莖,切末
    30 克
  • ½ 茶匙
  • 白胡椒粉
    ½ 茶匙
  • 小白菜 ,切段
    80 克

Wartości odżywcze na 1 人份

Kalorie 952.6 kcal / 3982.1 kJ
Białko 51.4 g
Tłuszcz 65.9 g
Węglowodany 41.8 g
Błonnik 4.566 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...