海鮮什錦麵
TM5 TM6

海鮮什錦麵

4.7 (6 ocen)

Składniki

麵條

  • 250 克 高筋麵粉 ,多備一些灑粉用
  • 250 克 高筋麵粉
  • 120 克 水
  • ¼ 茶匙 鹽
  • 10 克 油

什錦麵

  • 10 克 油
  • 5 克 乾香菇 ,泡軟、切條
  • 1 茶匙 油蔥酥
  • 1000 克 海鮮高湯
  • 100 克 草蝦 (約5隻),剪去鬚腳和腸泥
  • 10 顆 新鮮蛤蜊,刷洗乾淨 ,吐沙1小時
  • 150 克 中卷 (約1隻),清洗去除內臟,切塊
  • 30 克 芹菜 ,取莖,切末
  • 80 克 小白菜 ,切段
  • ½ 茶匙 鹽
  • ½ 茶匙 白胡椒粉

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
3982.1 kJ / 952.6 kcal
Białko
51.4 g
Węglowodany
41.8 g
Tłuszcz
65.9 g
Błonnik
4.566 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy