Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
麵糰
- 140 克 水
- ½ 茶匙 乾酵母粉
- 250 克 中筋麵粉
- 25 克 糖
- 5 克 油
內餡
- 20 克 嫩薑 ,切塊
- 40 克 蔥 ,切段
- 320 克 豬絞肉
- 320 克 水
- 1 茶匙 鹽
- ½ 茶匙 白胡椒粉
- 2 大匙 太白粉
- 35 克 醬油
- 15 克 烏醋
- 10 克 蠔油
- 10 克 糖
獅子頭包
- 中筋麵粉 ,少許,撒粉用
- 500 克 水 (蒸煮用)
- Wartości odżywcze
- na 1 個
- Kalorie
- 684.2 kJ / 163.7 kcal
- Białko
- 7.9 g
- Węglowodany
- 22.2 g
- Tłuszcz
- 4.6 g
- Błonnik
- 0.5 g