叉燒包

叉燒包

2.6 7 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
16 塊

Składniki

叉燒餡
  • 沙拉油
    40 克
  • 低筋麵粉
    50 克
  • 240 克
  • 紅麴醬
    3 大匙
    3 大匙 番茄醬
  • 蠔油
    2 大匙
  • 醬油
    1 大匙
  • 二砂糖
    50 克
  • 叉燒肉 (自製或市售), 切丁(約0.5公分)
    250 克
  • 香油
    ½ 大匙
叉燒包麵糰
  • 160 克
  • 乾酵母粉
    1 茶匙
  • 低筋麵粉
    280 克
  • 豬油
    40 克
    40 克 無水奶油
  • 玉米粉
    120 克
  • 80 克
  • 泡打粉
    10 克
蒸煮
  • 500 克

Wartości odżywcze na 1 塊

Kalorie 228 kcal / 955 kJ
Białko 4.8 g
Tłuszcz 7.6 g
Węglowodany 35.4 g
Błonnik 0.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...