Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
叉燒餡
- 40 克 沙拉油
- 50 克 低筋麵粉
- 240 克 水
-
3
大匙 紅麴醬
lub 3 大匙 蕃茄醬 - 2 大匙 蠔油
- 1 大匙 醬油
- 50 克 二砂糖
- 250 克 叉燒肉 (自製或市售), 切丁(約0.5公分)
- ½ 大匙 香油
叉燒包麵糰
- 160 克 水
- 1 茶匙 乾酵母粉
- 280 克 低筋麵粉
-
40
克 豬油
lub 40 克 無水奶油 - 120 克 玉米粉
- 80 克 糖
- 10 克 泡打粉
蒸煮
- 500 克 水
- Wartości odżywcze
- na 1 塊
- Kalorie
- 955 kJ / 228 kcal
- Białko
- 4.8 g
- Węglowodany
- 35.4 g
- Tłuszcz
- 7.6 g
- Błonnik
- 0.5 g