Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g de hojas de perejil fresco
Salsa
- 70 g de cebolla, en trozos
- 2 dientes de ajo, pelados
- 15 g de aceite de oliva
- 300 g de almejas, limpias
- 50 g de calamar baby, limpio y en trozos
- 200 g de camarones medianos crudos, limpios sin cáscara ni cabeza
- 70 g de vino blanco
- 30 g de mantequilla sin sal
- ½ cucharadita de sal fina
- ¼ cucharadita de pimienta molida
Pasta
- 750 g de agua
- 1 cucharadita de sal de mar, gruesa
- 200 g linguini
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 3133 kJ / 746 kcal
- Białko
- 45 g
- Węglowodany
- 82 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta con camarones y chorizo
30 min
Pescado con ajo y chile de árbol
40 min
Salmón y arroz basmati en salsa cremosa de eneldo
40 min
Camarones picantes con ajo y tomate cherry
35 min
Camarones agridulces Al vacío TM6
1h 15min
Ravioles a la napolitana
50 min
Langosta thermidor
50 min
Salsa de piña asada
20 min
Molcajete con salsa de chilhuacle
30 min
Atún con salsa Vierge
50 min
Queen Charlotte
10min
Caldo siete mares (Baja California) TM6
1 godz. 10 min